در زمان سلسله تانگ[1] (907-618) در چین، برگهای چای را بخار داده و برای ذخیره و تجارت به شکل قالبهایی درست میکردند و با ریختن پودر حاصله در آب جوش و اضافه کردن مقداری نمک، چای به دست میآمد. سال 1191 راهبی به نام ایسای[2] به ژاپن رفت و ماچا را به مردم معرفی کرد. منشأ این چای خاص میتواند به چین و زمان سلسله سونگ[3] (1279-960) برگردد. در آن زمان بودائیان فرقه ذن شروع به ساخت پودر چای از بوتههایی کردند که در سایه رشد کرده و به آن گیوکورو[4] میگفتند. بعد از بخاردهی و خشک کردن برگ، ساقه و دم برگ را جدا و برگها را پودر کرده و ماچا نامگذاری میکردند. اگرچه این چای پودری مقبولیت خود را در چین ازدستداده بود اما ژاپنیها از آن استقبال کرده و آن را بهعنوان بخش مهمی از آیینهای صومعههای ذن معرفی کردند. همزمان با افزایش مصرف آن، ژاپنیها به دنبال بهترین روش تهیه ماچا بودند. تا سالهای طولانی به دلیل تولید مقدار کم ماچا، فقط طبقه اشراف قادر به نوشیدن آن بودند. تا اینکه سوهن ناگاتانی[5] در سال 1738 روش UJI[6] را برای ساخت چای سبز ماچا اختراع کرد. این روش کارایی بالایی دارد و تاکنون بهعنوان روش استاندارد کاربرد دارد. در زمان سلسله سونگ، پودر چای بهدست آمده را با آب داغ، داخل یککاسه هم میزدند تا نوشیدنی تهیه شود. اگرچه اوایل به دلیل گران بودن و زمانبر بودن روش تهیه، فقط سربازان سلطنتی و سامورایی از ماچا استفاده میکردند اما امروزه بهعنوان یک نوشیدنی محبوب و رایج در سراسر ژاپن و برخی کشورها شناخته میشود.
فهرست مطالب
عنوان -------------------------------------------------- صفحه
مدیریت بوته برای تولید برگ مناسب ماچا 3
انواع مواد مورداستفاده برای پوششدهی- 8
استفاده از پوشش پلاستیکی حصیر مانند- 10
برداشت برگ مناسب برای تولید ماچا 15
آسیاب کردن (تبدیل تنچا به ماچا) 20
تولید صنعتی ماچا در کارخانه- 22
چرا ماچا از چای معمولی بهتر است؟ 39
مقایسه ماچا با انواع دیگر چای سبز- 40
تفاوت ماچا با پودر چای سبز- 42
میتوانید تفاوت دو نوع ماچای رسمی usucha و koicha را توضیح دهید؟ 44
مقدار مصرف توصیهشده در روز چقدر است؟ 44
قدرت آنتی اکسیدانتی چای ماچا چقدر است؟ 45
چرا قدرت آنتیاکسیدانتی مهم است؟ 45
کاتچین چای سبز چیست؟ و چرا در رژیم ضد سرطانی مهم است؟ 45
چه ویژگی خاصی از ماچا باعث کاهش وزن میشود؟ 45
چگونه اسیدهای آمینه باعث تمرکز میشوند؟ 47
چگونه ماچای غنی از کلروفیل باعث سمزدایی میشود؟ 47
چگونه چای ماچا انرژی فوقالعادهای میدهد؟ 47
کلروفیل موجود در ماچا حامل قوی اکسیژن، آرامبخش سریع، کمک به سمزدایی و محافظت در برابر اشعه است 47
کلروفیل: حامل اکسیژن و آرامبخش سریع- 48
دسته بندی موضوعی | موضوع فرعی |
كشاورزي و منابع طبیعی |
گیاهان دارویی
کشاورزی |