به گزارش روابط عمومی سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی، این کتاب به بررسی فرهنگ در گفتمانهای فکری و سیاسی میپردازد و با رویکردی تحلیلی ، به جریانهای اصلی فکری و سیاسی را که بر شکلگیری و تحول جامعه ایران اثر دارند، می پردازد.
این اثر در چندین فصل تنظیم شده، که هر فصل به یکی از جریانها و گفتمانهای فکری و سیاسی مؤثر در تاریخ معاصر ایران اختصاص دارد. این ساختار فصلی به مخاطب کمک میکند تا هر یک از این جریانها را بهصورت جداگانه بررسی کرده و به تحلیل عمیقتری از ایدهها و نظرات فرهنگی آنها برسد.
فصلهای کتاب شامل جریان-گفتمانهای فکری سیاسی ایران، جریان-گفتمان لیبرالیسم، جریان-گفتمان سوسیالیسم-مارکسیسم و جریان-گفتمان اسلامگرا است. هر فصل به تحلیل این جریان تا از منظر گفتمان فرهنگی انها پرداخته و تصویری از هر گفتمان را ارایه میدهد. به عقیده نویسنده کتاب تعامل و تقابل این جریانهای فکری، بستر اصلی رویدادهای مهم فرهنگی-اجتماعی ایران در دوران معاصر بوده و نقشی حیاتی در شکلگیری تاریخ این کشور ایفا کرده است.
در این کتاب خواننده میتواند تأثیر هر جریان را بر فرهنگ ایران بهطور مستقل درک کرده و به درکی جامعتر از پیوند میان فرهنگ و سیاست در ایران معاصر دست یابد. در این راستا، نویسنده بر این باور است که شناخت تفاوتها و نقاط اختلاف گفتمان فرهنگی هر یک از این جریانها، درک عمیقتری از تحولات گذشته و روندهای پیش رو را فراهم میآورد. برای این منظور، کتاب از روش تحلیل گفتمان بهره گرفته و تلاش کرده است با تمرکز بر اندیشههای متفکران شاخص هر جریان، هویت فرهنگی و دیدگاههای خاص آنان را بهصورت جداگانه ارایه کند.
این کتاب برای پژوهشگران و علاقهمندان به تاریخ معاصر ایران، علوم سیاسی و مطالعات فرهنگی منبعی ارزشمند محسوب میشود و میتواند به درک بهتر تعامل میان فرهنگ و سیاست در بستر جامعه ایرانی کمک کند.
گفتنی است کتاب «فرهنگ در گفتمان جریان های فکری سیاسی ایران معاصر» با ۳۱۹ صفحه و قیمت ۲۳۰ هزار تومان روانه بازار نشر شد. علاقهمندان برای خرید اینترنتی این کتاب میتوانند به نشانی https://16book.ir مراجعه کنند. این کتاب همچنین از طریق فروشگاه سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی به نشانی تهران، خیابان انقلاب اسلامی، بين خیابان فلسطين و چهارراه وليعصر، کتابفروشی شانزده و سایر فروشگاههای این سازمان در دسترس قرار دارد