آزمایشگاه میکروبیولوژی صنعتی (ویرایش دوم)
نویسنده:
انسیه صالح قمری /مرضیه عزیزی / ابوالفضل عباسی
مترجم:
سال نشر:
1401
صفحه:
230
نوبت چاپ:
1

 

کتاب حاضر دارای 24 فصل در زمینه آزمایشگاه میکروبیولوژی صنعتی است که شامل تئوری مختصری برای آشنایی دانشجویان با بحث مورد آزمایش و سپس روش یا روش­های انجام آن است. به طور کلی در این کتاب نحوه جداسازی میکروارگانیسم­ها با کاربرد صنعتی از منابع مختلف مانند خاک و پساب بیان شده است. همچنین روش تولید و سنجش متابولیت­ها و آنزیم­های صنعتی از میکروارگانیسم­های جداسازی شده مورد بررسی قرارگرفته است. در برخی فصول به تولید مواد غذایی توسط میکروارگانیسم­ها پرداخته شده است. در آخر نیز چندین فصل به آشنایی با انواع فرمانتور و افزایش مقیاس تولید در حدّ صنعتی تخصیص یافته است.

 

در این کتاب تا حد ممکن از روش­ها و تجهیزاتی برای انجام آزمایش­ها استفاده شده است که قابل دسترسی برای آزمایشگاه­های آموزشی میکروبیولوژی باشد.

 

 

بخش اول: جداسازی و شناسایی سویه‌های صنعتی

 

1- جداسازی میکروارگانیسم‌های تولید کننده آنزیم پروتئاز.

 

2- جداسازی قارچ رایزوموکور و تولید آسپارتیک پروتئاز

 

3- جداسازی میکروارگانیسم‌های تولید کننده آنزیم لیپاز

 

4- جداسازی میکروارگانیسم‌های تولید کننده آنزیم آمیلاز

 

5- جداسازی باکتریهای اندوفیت گیاهی تولید کننده آنزیم پکتیناز

 

6-جداسازی میکروارگانیسم‌های تولید کننده آنتی بیوتیک

 

7-جداسازی اکتینومیست‌های تولید کننده آنتی بیوتیک

 

8- جداسازی میکروارگانیسم‌های تولید کننده سلولز

 

9- جداسازی باکتری‌های نمک دوست و تحمل کننده نمک

 

10- جداسازی باکتری‌های سرمادوست از شیر

 

11- جداسازی باکتری لوکونوستوک از کلم شور و تولید دکستران

 

12- شناسایی سویه‌های باکتریایی صنعتی

 

 

بخش دوم: تولید محصولات صنعتی

 

1- تولید اتانول از ملاس و مایع پنیر

 

2- تولید اسید لاکتیک از مایع پنیر

 

3- تولید اسید سیتریک از مایع پنیر

 

4- تولید کلم ترش توسط میکروارگانیسم‌ها

 

5- تولید نایسین توسط میکروارگانیسم‌ها

 

6- تولید نانوذرات کارکومینی از زردچوبه و بررسی اثر ضد میکروبی آن

 

7-تولید متابولیت‌های مسیرهای بیوسنتزی خاموش

 

8- تولید محصولات به کمک کنسرسیوم‌های میکروبی

 

9- تولید پروتئین‌های تک سلولی

 

10- افزایش مقیاس در تولید محصولات میکروبی

 

11- تولید محصولات میکروبی در فرمانتور: کشت بسته و پیوسته

 

12- تولید محصولات میکروبی در تخمیر فاز جامد SPF

 

 

 

دسته بندی موضوعی موضوع فرعی
علوم پایه شيمي

تمامی حقوق این سایت برای سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی محفوظ است. نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2024 Iranian Students Booking Agency. All rights reserved