کتاب «مقدمه ای بر شیمی مواد غذایی» تألیف واسیلیس کنتوگیورگوس و توسط دکتر مجید مکبر اصفهانی عضو هیئت علمی دانشگاه گنبد کاووس و دکتر حسین عشقی عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی و دکتر مرضیه اکبرزاده در 318 صفحه ترجمه و به همت شعبه انتشارات جهاد دانشگاهي استان وارد بازار نشر شده است.
در معرفی کتاب آمده است: کتاب مقدمه ای بر شیمی مواد غذایی ترجمــه فارســی کتــاب نوشــته واسیلیس کنتوگیورگوس و از مجموعه کتب نشــر شده توســط انتشارات اشپرینگر می باشد که اصول پایه و آشنایی کلی درباره شیمی ترکیبات مواد غذایی را با نگرشی نوین ارائه می دهد. این کتاب طبقه بندی موضوعات مرتبط با ترکیبات شیمیایی موجود در مواد غذایی را در 8 فصل مجزا با عناوین آب، کربوهیدرات، پروتئین و آنزیم، لیپید، واکنش های قهوه ای شدن، ویتامین ها و مواد معدنی، شیمی رنگ و نهایتا شیمی طعم بیان می کند. این کتاب از دیدگاه دانشجو نوشته شده و برای هر فصل دارای اهداف یادگیری روشن و مســتقل بوده تا دانشــجو نیازی به جســتجوی اطلاعات در جای دیگری نداشــته باشــد. همچنین تمرین های پایان هر فصل اهداف یادگیری آن فصل را تقویت می کند. استادان همچنین از این کتاب می توانند بعنوان یک ابزار کمک تدریس بر روی جنبه های کلیدی شــیمی مواد غذایی مرتبط با صنعت و تحقیقات نوین اســتفاده کنند.
برای اســتفاده بهینه از این کتــاب تا حدودی نیاز به دانش پیش نیاز در زمینه شــیمی عمومی و شــیمی آلی وجود دارد تــا مفاهیم ارائه شــده بهتر قابل درک باشد. منابع مورد استفاده در این کتاب هیچ کدام از منابع قدیمی تر از سال 2000 نیستند، و اکثر آنها مربوط به بعد از ســال 2010 می باشند.
یاد آور مي شود انتشارات جهاد دانشگاهي استان چهارمحال و بختياري که به صورت تخصصي در حوزه نشر دانشگاهي فعاليت مي کند، تلاش مي کند در کوتاه ترين زمان ممکن آثار دانشگاهيان و اساتيد (اعم از تاليف و ترجمه و پايان نامه هاي شاخص دانشجويي) را به چاپ برساند و اساتيد دانشگاهي و صاحب نظران و مولفان مي توانند براي اخذ مشاوره در خصوص مراحل تاليف کتاب و چاپ آثار خود به دفتر انتشارات جهاد دانشگاهي استان واقع در دانشگاه شهرکرد- جنب دانشکده منابع طبيعي- معاونت فرهنگي جهاد دانشگاهي مراجعه کرده و يا با شماره 32320323يا 32320070 و در روزهاي شنبه تا چهارشنبه هر هفته در ساعات 8 تا 16 تماس حاصل کنند. همچنين تارگاه jchb.ir براي کسب اطلاعات بيشتر اعلام مي شود.
فصل اول: آب
فصل دوم: کربوهیدرات ها
فصل سوم: پروتئین ها و آنزیم ها
فصل چهارم: لیپیدها
فصل پنجم: واکنش های قهوه ای شدن
فصل ششم: ویتامین ها - مواد معدنی
فصل هفتم: شیمی رنگ
فصل هشتم: شیمی طعم
منابع